Brize
Select a language
Marketing, Design & Development

Wonen in Rotterdam

Wat we hebben gedaan voor Wonen in Rotterdam Scroll

De gemeente Rotterdam en diverse partners hebben de handen ineengeslagen met als doel een actueel woonplatform te ontwikkelen dat gebruikers informeert en inspireert over de ontwikkelingen in de wijken van Rotterdam, de woonervaringen en de beschikbare woonmogelijkheden.

Waar wij aan werkten:

  • Logo
  • Concept design
  • Visuele stijl
  • Font keuzes
  • Development
  • Nieuwsbrieven
  • Team trainingen
  • Groei plan voor 12 maanden

140%

meer bezoekers die langer blijven

Rotterdam zit in een positieve flow. De stad bruist, voelt goed en ontwikkelt zich in hoog tempo.

 

De gebouwen die in Rotterdam verrijzen zijn een magneet voor bezoekers. Winkels, cafés en eetgelegenheden openen in hoog tempo hun deuren. Bedrijven die zich een paar jaar geleden niet in Rotterdam wilden vestigen, komen nu massaal.

Helaas is dit een eenzijdig beeld. Rotterdam kan zich moeilijk positioneren als een veelzijdige woonstad die aantrekkelijk is voor studenten, starters en gezinnen om te wonen. Er is een discrepantie tussen de identiteit en het levende beeld van de stad.

Onze taken

De gemeente Rotterdam en verschillende partners hebben ons gevraagd om een online platform te ontwikkelen dat voldoende kennis, beelden en ervaringen biedt over het wonen in de stad om de midden- en hogere klassen naar Rotterdam te trekken. Het idee om een online platform te bouwen is ontstaan doordat het moeilijk bleek om alle relevante informatie over wonen in Rotterdam op één enkele online plek te vinden. Inmiddels focust de website zich niet meer op één specifieke doelgroep, maar is de website er voor iedereen die een huis zoekt in Rotterdam.

Er waren tal van websites die bezoekers informeerden over verschillende aspecten van Rotterdam, maar geen enkele bracht de stad zo in beeld dat het midden- tot hogere klasse-individuen en gezinnen aanspoorde om meer onderzoek te doen naar wat er gaande is in de stad en, nog belangrijker, de mogelijkheid om te verhuizen en te wonen in Rotterdam.

De uitdaging

 

Het brainstormen, de wireframe-prototypes, site structuur, visuele ontwerpen, ontwikkeling en testen van het eerste Minimum Viable Product moest binnen één maand worden gedaan vanwege interne budgetafspraken.

We creëerden een platform om bewoners uit de midden- en hogere klasse aan te trekken en te behouden, met de nadruk op studenten, gezinnen en werkende professionals.

 

Hoger opgeleiden zijn belangrijk nu Rotterdam economisch sterker wordt.

 

Het platform moest uitgebreide marktinzichten geven aan lokale partnerorganisaties over wat er in Rotterdam gebeurt.

 

De opdracht luidde: ontwikkel een platform dat het diverse aanbod aan huisvestingsmogelijkheden in Rotterdam op een eenvoudige en toegankelijke manier presenteert om middel- tot hoog inkomen bewoners aan te trekken.

De identiteit

We hebben een herkenbaar logo ontworpen met twee verstrengelde pictogrammen die het doel van de website weergeven. De kleurencombinatie die we hebben gekozen is groen, wit en grijs, waardoor er een professionele en strakke uitstraling ontstaat voor onze bezoekers.

Het logo symboliseert het nieuwe begin van het platform en is opvallend en herkenbaar.

Wonen in Rotterdam logo design

De website

Wij hebben een vernieuwend website-ontwerp gerealiseerd, dat nog niet eerder is gezien in de Nederlandse huizenmarkt, inclusief een mobiele versie. Daarnaast hebben wij in de loop der jaren een kaart ontwikkeld die duidelijk aangeeft waar de verschillende wijken liggen en een overzicht biedt van alle toekomstige nieuwbouwprojecten.

Het resultaat

Brize creëerde en leverde niet alleen het logo, de visuele stijl en dacht mee over lettertype keuzes. Wij zijn vanaf het begin af aan ook een strategisch partner voor de gemeente. Zo zijn we al jaren betrokken bij de marketing en doorontwikkeling van het platform. Inmiddels hebben we ruim 2x zoveel bezoekers en is ook de bezoekersduur fors toegenomen.

 

Kunnen we jouw helpen bij je volgende website project?

Neem vrijblijvend contact op, om samen de mogelijkheden te bespreken.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.