Brize
Select a language
Wat we doen

Hackathon organiseren

Wil je een hackathon organiseren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of vraag je je af waar je aan moet denken bij het organiseren van een hackathon? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je met ons samenwerken?
Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek hoe we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.

Laat een hackathon organiseren door het meest ervaring marketingbureau van Nederland. Als online agency zijn we marktleider in hackathons, dankzij onze ervaring bij grote merken en tal van andere organisaties. Dus wil jij samen brainstormen en met ontwikkelaars, programmeurs, designers, inwoners en/of studenten innovatie ontwikkelen? Dat is waar wij sterk in zijn. Tijdens een hackathon werk je samen aan nieuwe inzichten en unieke oplossingen voor de uitdagingen die je ervaart.

Wat is een hackathon?

De hackathon is traditioneel een programmeurs- en ontwikkelaars-event om samen intensief te werken aan een complexe uitdaging. Inmiddels gaat het om evenementen waarbij de koppen bij elkaar worden gestoken, om samen nieuwe inzichten en innovatie te ontwikkelen.

Tijdens de eerste World Hackathon Day in Nederland kwamen 500 van de meest talentvolle jongeren samen, afkomstig uit 6 landen. Ze werkten in 24 uur aan mobiele apps, sociale campagnes en webapplicaties waar vervolgens meer dan 150 media over berichtten.

De hackathon organiseren we als online agency en marketingbureau in een aantal verschillende vormen:

 • Sprint hackathon
  Pure stuwkracht voor maximale vernieuwing gedurende twee dagdelen. Zo laat je trends en sociale veranderingen samenkomen met technologische ontwikkelingen en nieuwe ideeën.
 • Klassieke hackathon
  De klassieke vorm waarin deelnemers 24 uur lang werken aan een concrete oplossing voor een complex vraagstuk binnen de organisatie. Zo breng je alle creatieve denkkracht samen en is er ook voldoende tijd voor team-building.
 • Festival hackathon
  Extreme creativiteit tijdens twee dagen in de vorm van een festival. De deelnemers werken tijdens de hackathon aan een specifieke uitdaging, die ze vervolgens vertalen naar concrete oplossingen. Hier hebben ze iets meer tijd voor dan in de andere vormen.
 • In-house hackathon
  Flexibel en speciaal voor (grote) organisaties, om in één dag of halve dag al het creatieve en inspirerende talent in dezelfde richting te bewegen. Ideaal om een belangrijke uitdaging te tackelen.

Wat Brize voor jou kan betekenen

Brize zet zijn business consultants in voor de organisatie, begeleiding en ondersteuning van de hackathon tijdens het evenement, als onderdeel van onze dienstverlening als online agency. Wij bedenken uitdagende problemen, bespreken samen met jou de opzet en zorgen voor de voorbereiding, promotie en uitvoering van het evenement. Wij kunnen je op alle vlakken ontzorgen.

Ons doel is om een hackathon te organiseren waar zoveel mogelijk enthousiaste deelnemers aan meedoen en waarbij iedereen staat te popelen om met de uitdaging aan de slag te gaan. Tijdens het evenement zelf zorgen wij voor de organisatie, begeleiding en ondersteuning waar nodig.

Wij beheersen alle aspecten om een goede hackathon te organiseren, van de voorbereiding tot en met de evaluatie. Zo besteden wij aandacht aan de marketing, werving en selectie van deelnemers, het programma, de afsluiting en leuke energizers tussendoor. Onze experts weten precies hoe zij een hackathon moeten organiseren, en hoe jij daarmee als organisatie je voordeel doet.

Succes met hackathons

De hackathon wordt steeds meer gemeengoed onder organisaties, en wij kunnen niet wachten om ook voor jouw organisatie aan de slag te gaan. Omarm deze creatieve manier van samenwerken, om in een snelkookpan van talent tot de beste nieuwe inzichten en ideeën te komen. Laat ons de hackathon organiseren, dan weet je zeker dat het een geslaagde dag wordt:

 • Wij organiseerden de eerste hackathon in Nederland
 • Wij zijn marktleider voor hackathons in Nederland & België
 • Wij organiseren hackathons voor ieder type organisatie / doelgroep

 

Laten we starten: vul je e-mailadres in en ontdek hoe Brize jouw team kan helpen met een hackathon

Wij creëren een hackathon op maat, specifiek afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.