Brize
Select a language
Wat we doen

A/B testen

Meten = weten: dus waarom raden als je kunt testen wat er beter werkt? Wij zijn jouw full service marketingbureau voor A/B testen. Dat betekent dat we van de kleinste details kunnen laten zien welke invloed ze hebben op de conversie en dus de omzet die je online maakt. Op iedere pagina waar je de bezoeker wilt aanzetten tot actie helpt een split-test te laten zien wat het best werkt.

Wil je met ons samenwerken?
Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek hoe we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.

Meer conversie en meer omzet

In z’n meest eenvoudige vorm vergelijken we met A/B testen twee varianten van een pagina. Onze specialisten adviseren je graag over best practices, ervaringen bij andere klanten en de meer complexe varianten van tests. Dus twijfel je over het commercieel sterkste ontwerp of heb je ideeën die de conversie en omzet wellicht kunnen verhogen? Voorkom dat je moet raden naar wat er werkt, door simpelweg te meten wat het oplevert.

Wat zijn A/B testen?

Een A/B test zit heel simpel in elkaar. De test bestaat uit een paar elementen:

 • De hypothese
  Je kunt pas testen wat er beter werkt als je twijfelt tussen minimaal twee varianten. Een nulhypothese (de huidige pagina werkt het best) en een alternatief vormen samen de hypothese voor wat er mogelijk beter werkt.
 • Variant A
  Variant A kan de huidige opzet zijn, als je wilt weten of het beter kan dan wat je op dit moment gebruikt.
 • Variant B
  Variant B is het alternatief. Je wijzigt bijvoorbeeld de kleur van een knop, de positie van een foto op de pagina of de hoeveelheid informatie die je boven de vouw (above the fold) toont. Let op: varieer slechts één kenmerk per test. Anders kunnen er interactie-effecten ontstaan en weet je niet waar het eventuele verschil in conversie vandaan komt.
 • De conversiepagina
  Om de conversie te meten moet er een doel zijn, dus dat wat je de bezoeker wilt laten doen. Vaak gaat het om een conversiepagina die de bezoeker moet bereiken. Dat kan bijvoorbeeld een contactpagina of een bedankpagina zijn.
 • Het resultaat
  De A/B test wijst uit welke van de beide varianten het best werkt. Bij voldoende bezoekers ontstaat er een betrouwbaar en valide resultaat. Op basis daarvan pas je de pagina eventueel aan, mits de nieuwe variant beter werkt dan wat je had.

Wat Brize voor jou kan betekenen

Brize is jouw full service marketing agency voor A/B testen. Onze specialisten en experts ontwerpen testen, implementeren die en analyseren de resultaten. Bovendien houden we in de gaten of er voldoende statistieken verzameld worden om een betrouwbare en valide uitspraak te kunnen doen. Uiteraard beschikken wij over de software om mee te testen. Die kunnen we implementeren op iedere website en in iedere app, zodat jij daar geen omkijken naar hebt.

Bij Brize helpen we je tijdens de verschillende fases van A/B testen:

 • Hypothese opstellen
  Wil je de conversie online of in de app verhogen, maar weet je niet goed welke A/B testen je daarvoor kunt opzetten? Onze specialisten helpen je de hypotheses op te stellen. Wij kennen de best practices en weten uit ervaring wat er mogelijk kan werken.
 • Experiment ontwerpen
  We ontwerpen het experiment voor de A/B testen die je wilt uitvoeren. Dat betekent dat we twee varianten bedenken, die van elkaar verschillen. Door de rest van de pagina’s of opzet gelijk te houden isoleren we het verschil en maken we inzichtelijk wat de extra conversie drijft.
 • A/B test implementeren
  Onze experts implementeren de A/B test. Dat doen we op de website of in de app, met de software en tools die we daarvoor gebruiken. Vervolgens starten we de test, waarbij we vooraf inschatten hoe lang die moet lopen om voldoende data te verzamelen.
 • Resultaten analyseren
  Zodra de resultaten beschikbaar zijn gaan we daar voor je mee aan de slag. We analyseren welke van de varianten beter werkt en in hoeverre we daarover een betrouwbare en valide uitspraak kunnen doen.
 • Website optimaliseren
  We rapporteren de resultaten en leggen je in heldere taal uit of er een significant verschil bestaat tussen de twee varianten. Is dat het geval? Dan implementeren we de wijziging, om de online conversie en dus de omzet voor je te verhogen.

Succes met A/B testen

Webshops hebben een gemiddelde conversie van 3%, terwijl winkels zo’n 30% scoren. Op websites varieert de conversie, maar bieden veel pagina’s allerlei mogelijkheden tot optimaliseren. Met A/B testen verhoog je de conversie en dus de online omzet. Dat betekent in de praktijk dat we de investering in A/B testen eigenlijk altijd voor je terugverdienen als full service marketing agency.

 • Meer conversie uit bestaande bezoekers en klanten
 • Inzicht in de prestaties van pagina’s in de webshop of op de website
 • Stapsgewijs optimaliseren op basis van data
 • Persoonlijke aanpak door ervaren specialisten
 • Full service marketing agency: geen omkijken

 

 

 

Ontdek hoe Brize jouw team kan helpen met A/B testen

Wij creëren de A/B testen die specifiek zijn afgestemd op wat jouw bedrijf nodig heeft.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.