Brize
Select a language
Wat we doen

UX research

Zet UX research in en optimaliseer de (online) ervaring voor jouw gebruikers. UX staat voor User Experience, en dat is waar we sterk in zijn als online agency. Wij analyseren jouw (online) communicatie, brengen de behoeften van gebruikers in kaart en stemmen jouw aanbod af op waar gebruikers om vragen. Met onderzoek naar de user experience laten we je zien waar zich de gaps bevinden en hoe we je daar als online marketing bureau mee kunnen helpen.

Wil je met ons samenwerken?
Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek hoe we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.

Wat is UX research?

UX research combineert alle inzet om de ervaring voor gebruikers te optimaliseren. Je wilt gebruikers een zo overzichtelijk, duidelijk en beschrijvend mogelijk geheel aanbieden, bijvoorbeeld op de website of in de webshop. Zowel B2B, B2C als e-commerce profiteert op die manier van onderzoek naar de ideale UX, afgestemd op wat gebruikers verwachten en belangrijk vinden.

De daadwerkelijke research voor een UX designer bestaat uit het analyseren van de huidige (communicatie)omgeving, over hypotheses hoe het beter kan en tests om dat te valideren. Tijdens UX research onderzoeken we de huidige en mogelijk betere gebruikerservaring, om met statistische betrouwbaarheid te valideren hoe het beter kan.

Wat Brize voor jou kan betekenen

Bij Brize optimaliseren we de user experience voor tal van onze klanten. Dat betekent dat we als UX agency ervaring hebben met B2B, B2C en e-commerce. We kennen de diverse branches en weten wat zowel zakelijke als particuliere gebruikers verwachten.

Onze UX designers en specialisten brengen de huidige situatie in kaart, en meten de gebruikerservaring bij gebruikers. Dat vormt de nulmeting voor de optimalisatie. Met UX research brengen we eventuele bottlenecks in kaart en maken we concreet waar het beter kan.

Voor die plekken, momenten en situaties bedenken we hypotheses. We combineren best practices met specifieke (branche)ervaring. Onze UX designers doen voorstellen op basis van hypotheses, die we data-gedreven en met een wetenschappelijke aanpak testen.

Zodra het onderzoek naar de user experience uitwijst dat het beter kan stellen we concrete verbeteringen voor. Onze UX designers verbeteren de (online) gebruikerservaring, waar jij als organisatie de vruchten van plukt. We verhogen de omzet, verbeteren de klanttevredenheid of maken het medewerkers makkelijker om de benodigde informatie te vinden.

Succes met UX research

Als agency voor UX research weten we hoe de kleinste details invloed kunnen hebben op de gebruikerservaring.

Daarom houden we bijvoorbeeld rekening met:

• Ieder woord dat telt
Pas als er geen woord te veel staat bied je gebruikers de beste ervaring. Als er niets afleidt is ieder woord raak, dus breng je de boodschap zo efficiënt mogelijk over.
• Eén vraag per situatie
Voorkom verwarring bij gebruikers, door ze per situatie slechts om één ding te vragen. Maak duidelijk waar het om draait, om de conversie te verhogen.
• Neutrale vragen
Stel neutrale vragen en voorkom sturing bij de keuzes voor alternatieven van producten. Onze UX designers letten kritisch op de vraagstelling of voorstellen.
• Interpretatie door gebruikers
Onze gedragsspecialisten houden rekening met de interpretatie door gebruikers. Pas als iedereen hetzelfde ziet of leest is dat 100% duidelijk.
• Strategische doelen
Binnen UX research houden we als agency en marketingbureau natuurlijk rekening met de strategische doelen van jouw organisatie.

Met onze data-gedreven aanpak voor UX research maken we als online agency voor jou het verschil. We verbeteren de klanttevredenheid, verhogen de omzet of maken het medewerkers makkelijker om klanten goed van dienst te zijn. Met aandacht voor de user experience helpen we processen binnen jouw organisatie te verbeteren.

 

 

Laten we starten: vul je e-mailadres in en ontdek hoe Brize jouw team kan helpen met UX research.

Wij creëren UX research die specifiek is afgestemd op wat jouw bedrijf nodig heeft.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.