Brize
Select a language
Wat we doen

Youtube adverteren uitbesteden?

YouTube heeft maandelijks meer dan 2,3 miljard gebruikers. Dagelijks bekijken zij samen meer dan 5 miljard video’s. De gemiddelde kijklengte is 11,24 minuten, dus daarin heb je met een korte video-advertentie uitstekende mogelijkheden om jouw merk, dienst of product onder de aandacht te brengen. Wij leggen je uit hoe je de aandacht trekt, welke YouTube-advertenties we voor je ontwikkelen en hoe je voor ieder budget bouwt aan een campagne die jouw advertentiedoelen bereikt.

Wil je met ons samenwerken?
Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek hoe we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.

Wat is YouTube adverteren?

YouTube is onderdeel van Google, dus biedt allerlei mogelijkheden voor targeting en heel gericht adverteren. Wij sturen voor jou op de Return on Advertising Spend (ROAS) en bijvoorbeeld de C/Sale (Cost per Sale). Dus wil je efficiënt adverteren op mobiele en/of desktop apparaten? Als jouw doelgroep video’s kijkt is de kans bijna 100% dat je ze op YouTube bereikt.

Adverteren op YouTube kan op drie verschillende manieren. In alle gevallen gebruik je korte videoboodschappen om de aandacht te trekken, op te vallen en aan te sturen tot actie. Wij leggen je uit welke mogelijkheden je hebt en hoe je daarmee jouw merk, dienst of product promoot.

1. InStream Ads
Bijna al onze klanten gebruiken in ieder geval YouTube InStream Ads. Het is de meest populaire vorm van adverteren, met Ads die gebruikers na 5 seconden kunnen overslaan (skipable). Binnen die eerste 5 seconden trekken wij voor jou de aandacht en krijg je de kans om jouw boodschap over te brengen.

Je betaalt op basis van Cost per View (CPV). Alleen als gebruikers jouw video afkijken (of minimaal 30 seconden blijven kijken) reken je de advertentie af. Dus lukt het ons niet om de aandacht te trekken? Dan betaal je in ieder geval ook niet.

2. Discovery Ads
Discovery Ads op YouTube toont het platform in de zoekresultaten, tijdens het afspelen van video’s en op de homepage. Het is een ander type advertentie, waarmee we je helpen opvallen tijdens de zoekfase van gebruikers.

Je betaalt op basis van kosten per klik (CPC). We targeten de advertentie aan de hand van de zoektermen die voor jou belangrijk zijn. Dat biedt extra mogelijkheden om heel (koop)gericht te adverteren, bij een specifieke doelgroep.

3. Bumper Ads
Relatief nieuw zijn de Bumper Ads op YouTube. Ze lijken op een InStream-campagne. Aan de andere kant duren ze maximaal 6 seconden en kunnen gebruikers ze niet wegklikken (non-skipable). Adverteren op YouTube met deze advertenties is vooral geschikt om jouw naamsbekendheid te vergroten.

Je betaalt voor dit type advertenties op basis van 1.000 vertoningen. Wij targeten de juiste doelgroep, door rekening te houden met video’s die zij kijken. Uiteraard kunnen we data combineren uit andere advertentie-kanalen, voor een zo gericht mogelijke campagne.

Wat Brize voor jou kan betekenen

Onze specialisten in YouTube adverteren kennen de advertentiemogelijkheden en weten uit ervaring waarmee jij het hoogste rendement haalt. We combineren best practices met specifieke expertise. Dus zoek je een creatief bureau dat een advertentiecampagne voor YouTube voor je ontwikkelt? Wij begeleiden je bij het creatieve proces, richten de campagne voor je in en optimaliseren die waar dat kan.

Besteed jouw YouTube-advertenties uit aan ervaren specialisten. Wij weten hoe we voor jou de aandacht trekken, hoe we ervoor zorgen dat gebruikers advertenties af kijken en hoe ze doorklikken naar jouw website of webshop.

Succes met adverteren op YouTube

YouTube advertenties moeten meteen de aandacht trekken. Je krijgt geen tweede kans, bij een doelgroep die korte video’s streamt en dagelijks duizenden prikkels verwerkt. Daarom creëren we content voor onze klanten op basis van de volgende richtlijnen:

  • Video-advertenties van 20 tot 30 seconden
  • Jouw merk, product, dienst en/of USP’s binnen 5 seconden in beeld
  • Meerdere CTA’s, niet alleen aan het eind

 

Ontdek hoe Brize jouw team kan helpen met YouTube adverteren

Wij creëren een YouTube-campagne die specifiek is afgestemd op wat jouw bedrijf nodig heeft.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.