Brize
Select a language
Marketing & Design

UvA Academy

Wat we voor UvA Academy hebben gedaan Scroll

De Universiteit van Amsterdam (UvA Academy) heeft ons benaderd om hen te helpen meer mensen te werven voor hun masterclasses. Wij hebben hen geholpen met marketing campagnes en het creëren van goed converterende landingspagina's.

Wat we hebben gedaan:

  • Onderzoek
  • Marketing
  • Design

 

Het succesverhaal van UvA Academy

UvA Academy had moeite om hun doelgroep te definiëren, wat het lastig maakte om gerichte en effectieve marketingcampagnes op te zetten. Daarom hebben ze onze hulp ingeschakeld. Door middel van onze expertise hebben we hen kunnen helpen met het ontwikkelen van goed converterende landingspagina’s en marketingcampagnes, waarmee we meer mensen hebben weten te werven voor hun masterclasses. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename in de inschrijvingen en het succes van UvA Academy.


Wat hebben we gedaan voor UvA Academy?

Om de doelgroep van UvA Academy te definiëren, hebben we gebruikgemaakt van enquêtes, interviews en meerdere onderzoeken via Analytics, Hotjar en zoekwoordenanalyse. Met behulp van deze inzichten konden we de doelgroep definiëren en meerdere persona’s per masterclass creëren. Deze persona’s zijn het uitgangspunt voor alle campagnes die we voor UvA Academy uitvoeren.

Na het opstellen van de persona’s hadden we een duidelijk beeld van de professionals die we wilden bereiken. We kwamen tot de conclusie dat we hen het beste konden bereiken via betaalde acquisitiekanalen op LinkedIn, Google AdWords, Twitter, Facebook en voor sommige doelgroepen offline campagnes. We hebben UvA Academy geholpen door voor elke masterclass specifieke marketingcampagnes te maken.


 

 

Facebook UVA

 

 

Social Media

 

LinkedIn advertenties
Wij ontwikkelden diverse campagnes voor LinkedIn, waaronder tijdlijn advertenties en InMail-campagnes. Door voortdurende prestatieanalyses zijn we in staat om de advertenties te optimaliseren en te bepalen welke combinatie van afbeeldingen en tekst de meeste leads genereert.

 

Facebook advertenties
Op Facebook werkten wij ook meerdere campagnes uit voor de UvA Academy. Zo hebben we dit kanaal onder andere ingezet voor retargeting advertenties.

Google Adwords

Door heel zorgvuldig onderzoek te doen, hebben we het websurfgedrag van de doelgroep van de UvA in kaart gebracht. We weten welke websites potentiële leads bezoeken en wat voor zoekwoorden ze gebruiken. Via Google Ads tonen we bij sommige masterclasses advertenties op de websites die de doelgroep bezoekt.

Strategie en meetsystemen

Naast het opzetten en optimaliseren van de online campagnes voor UvA Academy is er ook een nieuwe online strategie ontwikkeld. We hebben een analyse uitgevoerd om verbeteringen voor de website in kaart te brengen. Er is een plan gemaakt voor zoekmachine optimalisatie (SEO) waardoor de website hoger in Google komt te staan.

Ten slotte werd marketingautomatisering geïmplementeerd om de follow-up te automatiseren voor mensen die meer informatie over de masterclasses aanvroegen.

 

 

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met marketing?

Neem vrijblijvend contact op, om te bespreken of we ook iets voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.