Brize
Select a language
Marketing & Design

Tennis Ticket Service

Wat we hebben gedaan voor Tennis Ticket Service Scroll

Nieuwe website & marketing

In de wereld van online ticketverkoop is het van groot belang om een aantrekkelijke website te hebben. Voor Tennis Ticket Service hebben wij gewerkt aan een redesign van de website. Ook dachten we mee over hoe de marketing verbeterd kon worden.

Wat we hebben gedaan:

  • Marketing
  • Schaalbare site ontworpen voor 80+ landen, die makkelijk te dupliceren viel naar andere sporten

De opdracht

Tennis Ticket Service richt zich op het aanbieden van tennis tickets en hospitality pakketten voor grote toernooien zoals Wimbledon en Roland Garros. Het bedrijf achter de website, wil een toonaangevende speler zijn in de reis- en evenementenbranche. Zij geloven dat alles te koop is, voor de juiste prijs. Ook evenementen die al uitverkocht zijn. Ze wilden graag een nieuwe website voor Tennis Ticket Service, die beter converteerde en waarbij het visueler zou zijn in welke categorie in een stadion iemand een ticket koopt. Met deze opdracht gingen we aan de slag.

 

Analyse van de oude website

Voordat we begonnen met het redesign, hebben we een analyse uitgevoerd van de oude website. Hierbij hebben we gekeken naar het gebruiksgemak, de vindbaarheid en de uitstraling van de website. Uit deze analyse kwamen een aantal problemen naar voren, zoals een onoverzichtelijke structuur en een gebrek aan focus op de belangrijkste producten.

Om de vindbaarheid van de website te verbeteren, hebben we een uitgebreide keyword analyse uitgevoerd. Op basis van deze analyse hebben we de website geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarnaast hebben we een nulmeting uitgevoerd om de resultaten van onze inspanningen te kunnen meten na oplevering van de website.

 

Marketing

Naast het redesign van de website, hebben we ze ook geholpen met marketing. Zo hebben we Facebook advertenties en Bing advertenties ingezet om meer bezoekers naar de website te trekken en adverteerden we met Google Adwords in 80+ landen. Ook hebben we een e-mail marketing systeem geïmplementeerd en een slimme chatbot op de site gezet om klanten te helpen bij het maken van een boeking.

Resultaten

Dankzij het redesign van de website en de ingezette marketingacties, heeft Tennis Ticket Service haar doelstellingen behaald. Zo is het aantal bezoekers naar de website sterk gestegen, het conversieratio omhoog gegaan en zijn er meer tickets verkocht dan voorheen. De samenwerking tussen Tennis Ticket Service en Brize heeft geleid tot een succesvol project en een tevreden klant.

Schaalbaar naar andere sporten

Een goedwerkende en aantrekkelijke website was essentieel voor het succes van het bedrijf, niet alleen voor tennis maar ook voor andere sporten zoals Formule 1 en basketbal. Met ons redesign van de website Tennis Ticket Service hebben we de organisatie geholpen om haar doelstellingen te behalen. We hebben het zo opgezet, dat dezelfde template ook makkelijk te vertalen was naar andere sporten. Dit was soms best ingewikkeld, omdat Formule 1 tribunes er heel anders uitzien dan bijvoorbeeld tennis. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om een schaalbaar design te ontwerpen die makkelijk dupliceerbaar is voor de organisatie.

 

 

Mobile screens of Tennis Ticketservice

Investeer in de groei van jouw bedrijf

Wij kunnen niet wachten om onze expertise met je te delen op het gebied van data en marketing en te bespreken hoe we je kunnen helpen jouw bedrijfsdoelen te behalen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.