Brize
Select a language
Design

Rijkswaterstaat

Wat we voor Rijkswaterstaat hebben gedaan Scroll

Rijkswaterstaat Blockchain App

Rijkswaterstaat wilde verkennen of blockchain van toegevoegde waarde kon zijn voor de organisatie. Wij ontwikkelden een app waarmee middels smart contracts automatisch reisvergoedingen uitgekeerd konden worden aan sollicitanten.

Wat we hebben gedaan:

  • Onderzoek
  • App design
  • Implementatie advies

De opdracht

De innovatieafdeling bij Rijkswaterstaat kreeg vanuit hogerhand te horen dat blockchain niet relevant was en dat de organisatie er niet mee aan de slag hoefde te gaan. De innovatieafdeling bij Rijkswaterstaat was het niet eens met het besluit van hogeraf dat blockchain niet relevant was voor de organisatie en vroeg ons om met vernieuwende ideeën te komen hoe blockchain wel relevant kon zijn voor de organisatie.

Één van de voorbeelden waarop we ons richtten was het sollicitatieproces van sollicitanten. Het goedkeuren van reiskostenvergoeding was hierbij vaak een omslachtig proces dat via meerdere afdelingen liep, waardoor veel sollicitanten uiteindelijk afzagen van een vergoeding. Door het gebruik van blockchain zouden deze sollicitanten direct een reiskostenvergoeding kunnen krijgen zonder tussenkomst van meerdere afdelingen. Dit zou het proces efficiënter maken en de kandidaatervaring verbeteren.

Big Data

Wat hebben we gedaan voor Rijkswaterstaat?

Rijkswaterstaat nodigt jaarlijks duizenden mensen uit op hun kantoor en betaalt de reiskosten van deze sollicitanten. Brize zag een kans om blockchain te implementeren in hun uitnodigings- en betalingssysteem.

Het nieuwe systeem werkt als volgt: een medewerker van Rijkswaterstaat voert de gegevens van de bezoeker in het systeem in. Vervolgens verifieert de computer de data en geeft de medewerker akkoord. De bezoeker ontvangt dan een bevestigingsmail en de medewerker van Rijkswaterstaat ontvangt een melding. Tot slot ontvangt de bezoeker automatisch zijn reiskostenvergoeding.

Dankzij het gebruik van blockchain-technologie is het hele proces voor zowel de bezoeker als Rijkswaterstaat eenvoudiger, veiliger en efficiënter geworden. De bezoeker hoeft niet langer meerdere afdelingen af te gaan voor de vergoeding en Rijkswaterstaat heeft meer inzicht in het verloop van het proces. Daarnaast is het systeem dankzij de blockchain technologie veiliger omdat de gegevens niet kunnen worden gewijzigd zonder toestemming van alle partijen. Dit resulteert in een betere en transparantere ervaring voor alle betrokken partijen. Van tevoren vragen we zaken uit zoals: komt iemand met de auto of met het OV.

 

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met innovatie?

Neem dan nu vrijblijvend contact op, om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.