Brize
Select a language
Marketing, Design & Development

PowNed

Wat wij hebben gedaan voor PowNed Scroll

Om deel uit te mogen blijven maken van het Nederlandse publieke omroep stelsel, moest Powned van de Nederlandse overheid eind 2020 minimaal 50.000 betalende leden hebben. Om dat aantal te bereiken hebben zij contact opgenomen met ons.

Wat we hebben gedaan:

  • Marketing
  • Design
  • Front-end development
  • Back-end development

De opdracht

Het verkrijgen van meer dan 50.000 leden was cruciaal voor het voortbestaan van Powned. Bovendien moest dit vóór het einde van het jaar worden bereikt. Een uitdagende missie.


 

Wat hebben we gedaan voor PowNed?

We begonnen met een brainstormsessie samen met PowNed. We bedachten een concept dat tot doel had om het aantal leden drastisch te verhogen naar 50.000+ tegen het einde van 2020.

 

Flows:

Dat hebben we gedaan door 2 ‘flows’ te creëren, voor zowel desktop als mobiel, die visueel aantrekkelijk waren en het kijkers gemakkelijk maakten om zich aan te melden als lid. De flows die we hebben gemaakt:

• Meld je aan als lid
• Word een ambassadeur

Voor PowNed ontwikkelden we een flow, waarin mensen voor elk nieuw geregistreerd lid een link met anderen konden delen waarmee zij via hun persoonlijke link geld konden verdienen. Daarnaast was het mogelijk om geld te doneren aan een goed doel.

Meld je aan als lid

Voor de eerste flow, ‘meld je aan als lid’, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om te bepalen welke gegevens nodig waren. Het mediacommissaris had veel eisen: Leden moesten in Nederland wonen, minimaal 16 jaar oud zijn en zelf €5,72 betalen. Aan het einde van het jaar neemt het mediacommissaris steekproeven om de identiteit van de nieuwe leden te verifiëren.

We ontwierpen een volledig nieuw systeem, dat de identiteit van de nieuwe leden vooraf verifieerde en controleerde of ze aan alle voorwaarden van het mediacommissaris voldeden.

De presentatoren van Powned, de “beroemde gezichten”, nodigden de doelgroep persoonlijk uit om zich aan te melden als lid. Er werden verschillende grappige GIF’s en korte video’s opgenomen.

Word een ambassadeur

 

Naast het registreren als lid, hebben we mensen ook de mogelijkheid geboden om PowNed zelf aan meer leden te helpen. Door een persoonlijke referral link met vrienden te delen, ontvingen nieuwe leden €10 op hun bankrekening voor elk nieuw lid dat ze binnenbrachten. Deze tweede flow had als doel om ambassadeurs voor PowNed te werven die hen konden helpen hun doel te bereiken.

Wil jij groeien met jouw organisatie? Neem dan contact op!

Ontdek hoe we je kunnen helpen om jouw bedrijf op te schalen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.