Brize
Select a language
Design & marketing

MisterGreen

Wat we voor MisterGreen hebben gedaan Scroll

Een van Nederlands snelst groeiende elektrische leasemaatschappijen

MisterGreen, bereikte een nieuw succesniveau door middel van growth hacking en genereerde maar liefst 800% meer leads zonder nieuwe medewerkers aan te nemen.

800 % Meer leads in minder dan een jaar
45 dagen Voorheen duurde het 45 dagen voordat een potentiële klant converteerde. Met behulp van uitgebreide en gepersonaliseerde e-mailcampagnes hebben we de funnel geoptimaliseerd om leads sneller te laten converteren.

Oprichters Mark en Florian wilden de groenste en snelst groeiende leasemaatschappij voor elektrische voertuigen van Nederland creëren.

 

Aanvankelijk gebruikte MisterGreen traditionele vormen van marketing om hun bedrijf te laten groeien, maar al snel beseften ze dat deze niet werkten. Hun doelgroep was enthousiast over tech en moest op een andere manier benaderd worden. Toen ze growth hacking-strategieën begonnen te gebruiken, verdubbelden hun leads en het volgende jaar nam hun lead generatie toe met maar liefst 800%.

De uitdagingen

Als relatief nieuwe startup had MisterGreen veel doelen maar weinig budget. Ze wilden snelle resultaten door virale videomarketing, een e-mailfunnel, een mooie website, contentcreatie en ga zo maar door. Ze hadden moeite met het aantrekken van kapitaal voor hun auto’s en het creëren van leads. De opgestelde doelen waren te breed en verloren vaak de focus. We hebben ze geholpen bij het maken van een One Metric That Matters aanpak (OMTM) die we maandelijks hebben geoptimaliseerd.

Om het aantal conversies te verhogen, maakten we gebruik van de kracht van personalisatie.

We onderzochten een e-mail marketingplatform dat overeenkwam met het budget en de e-mailbehoeften van MisterGreen en begonnen met het maken van gepersonaliseerde e-mailcampagnes.

We bleven onze e-mailcampagnes optimaliseren, zodat meer abonnees de interactie aan gingen met MisterGreen. Deze campagnes hebben we vervolgens geautomatiseerd zodat er geen kostbare manuren verloren gingen aan het ontwerp en de uitvoering. Vervolgens hebben we leadscores geïmplementeerd en abonnees getarget die een grotere kans hadden om te converteren.

Een andere aanpak

Hoewel er in Nederland heel weinig gebruik wordt gemaakt van Bing, hebben we besloten om de advertenties van de zoekmachine te testen. We importeerden onze best presterende Google Adwords-campagnes in Bing en gebruikten kortingscodes om ervoor te zorgen dat we met weinig budget toch veel konden bereiken.

We testten op een vergelijkbare manier met LinkedIn, voerden A/B tests uit met teksten en afbeeldingen op interessante doelgroepen en gebruikten retargeting-campagnes om deze mensen later nog een keer te bereiken.

De juiste doelgroep targeten

Dankzij Facebook-advertenties konden we de best presterende/ hoogst converterende interesses en hobby’s, demografische kenmerken en geografische locaties van onze ideale klanten vinden.

Het ‘Plato’ principe luidt dat ‘80% van de verkopen afkomstig is van 20% van de klanten/leads’. Met behulp van Google Analytics en Facebook Ads hebben we onze inspanningen geconcentreerd op die 20%. We analyseerden de best presterende demografische gegevens, geografische regio’s, interesses, hobby’s en koopgedrag van onze ideale klanten en richtten ons vervolgens op deze mensen met behulp van zeer specifieke en gepersonaliseerde advertenties.

/

Efficiënter werken

Om het stijgende aantal leads het hoofd te bieden, heeft MisterGreen de eerste verkennende verkoopgesprekken uitbesteed aan callcenters in Sofia, Bulgarije. Dit verlichtte de druk die op het interne verkoopteam werd uitgeoefend, waardoor ze zich beter konden concentreren op taken die meer resultaten opleverden en klanten die al iets beter geïnformeerd waren.

 

 

 

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

In de afgelopen jaren werkten we voor 350+ organisaties. Neem contact op om vrijblijvend te ontdekken wat we ook voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.