Brize
Select a language
Interactie Design & Concept

ALDA Events

Een nieuwe campagne bedenken en uitvoeren in één week Scroll

Alda Events

In 2016 organiseerde Alda Events tijdens ADE op drie locaties een festival: Ziggo Dome, Heineken Musical Hall en Amsterdam Arena. De ticketverkoop moest van start, maar de line-up was nog niet bekend. Ze vroegen ons om met een oplossing te komen.

Onze bijdrage:

  • Marktonderzoek
  • Concepting
  • Interactie Design

De opdracht

ALDA Events produceert internationaal in- en outdoor evenementen zoals festivals en concerten. Deze evenementen bieden jaarlijks plaats aan meer dan 100.000 fans wereldwijd. Alda events heeft ook een deel van het Amsterdam Dance Event georganiseerd, ook wel ADE genoemd, een jaarlijks evenement in Amsterdam dat wereldwijd honderdduizenden bezoekers trekt. Ze benaderden ons om te helpen bij het verkopen van tickets voor hun evenementen. Er was alleen één probleem: bij drie van de evenementen was er nog geen line-up bekend, maar de ticketverkoop moest eigenlijk al wel van start.


 

De campagne die wij bedachten:

Aan het begin van de opdracht hebben wij een creatieve sessie ingepland om te brainstormen over mogelijke oplossingen om de ticketverkoop toch al van start te laten gaan zonder dat er een line-up bekend was. De hele campagne moest namelijk bedacht en uitgevoerd worden in één week. Tijdens de creatieve sessie die we ingepland hadden bedachten we het concept om bezoekers hun eigen line-up te laten samenstellen. Om extra aandacht te geven aan de campagne werden er ook diverse winacties aangekoppeld.

01

Homepage

Deelnemers maakten kans op een meet & greet en gratis tickets voor zichzelf en drie vrienden wanneer ze meededen aan de actie en hun eigen line-up samenstelden. We bedachten dat het handig zou zijn om per mail alvast mensen uit te nodigen die voorgaande jaren een ADE festival hadden bijgewoond.

02

Artiesten kiezen

Het was voor deelnemers mogelijk om via e-mail een account aan te maken of met Facebook in te loggen zodat we via de Facebook API alle benodigde gegevens automatisch doorkregen. Nadat iemand dit voltooid had werd hij/zij gevraagd om 3 artiesten te selecteren die hij/zij in de line-up wilde zien op basis van foto’s van diverse artiesten waar we ook al mee in contact waren voor de festivals. Ook was er de mogelijkheid om een vriendenpool te creëren met wie je graag naar het festival wilde gaan.

03

Email

Belangrijk voor deze campagne was het verzamelen van zoveel mogelijk e-mail adressen. Zodat we mensen op de hoogte konden houden zodra de line-up steeds meer bekend werd.

04

Vrienden toevoegen

Met deze campagne probeerden we te stimuleren dat mensen vrienden alvast op de hoogte brachten dat het ADE festival er weer aan zat te komen. In de hoop dat we vriendengroepen konden bewegen om massaal alvast kaarten te pre-orderen.

05

Je eigen pool

Elke vriendengroep had een eigen pool. Door zoveel mogelijk stemmen te halen op je eigen line-up maakte je kans op te gekke prijzen (een meet&greet met de artiest en gratis kaarten voor de drie festivals). Ook de mensen die stemden op een pool maakte kans op leuke prijzen zoals een gratis GoPro. Wanneer je wilde stemmen op een pool moest je namelijk ook je e-mail adres achterlaten.

 

 

 

Ook een campagne laten ontwikkelen voor jouw bedrijf?

Neem contact op en ontdek wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Misschien wel net als Alda binnen één week?

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.