Brize
Select a language
Ideation

World Hackathon Day

Over de World Hackathon Day Scroll

Op 2 en 3 mei 2014 kwamen meer dan 500 jongeren van over de hele wereld samen voor de World Hackathon Day. Tijdens deze 24-uurs hackathon bundelden de meest briljante jongeren (10-25 jaar) hun krachten om gave dingen te bedenken die de wereld een stukje mooier maken.

24 Uur
6 Landen
3 Prijzen
>150 Media

In december 2013 richtte Jesse van Doren, oprichter van Brize, samen met twee andere ondernemers de online community ‘Tomorrow’ op.

De Tomorrow Community biedt haar leden de mogelijkheid om bij te dragen, geïnspireerd te worden en samen te werken aan fantastische projecten die een impact hebben op onze wereld.

De community bestond uit jonge ondernemers, toonaangevende Venture Capitals, startups, onderwijsinstellingen, angel-investeerders en grote (media)bedrijven zoals Google, KPMG en Microsoft.

Vanuit deze community, kwam het idee om de ‘World Hackathon Day’ te organiseren.

Het doel van het evenement

Het belangrijkste doel van de World Hackathon Day was om de slimste talenten van over de hele wereld samen te brengen om mondiale problemen op te lossen en te laten zien waar jonge mensen op jonge leeftijd al toe in staat zijn.

We wilden deze jongeren ‘viral’ laten gaan, om anderen aan te sporen en te inspireren ook iets goed te doen voor een ander.

Voorafgaand aan het evenement hebben meer dan 40 internationale bedrijven interessante problemen ingediend die ze wilden laten oplossen. De deelnemers werden in kleine groepjes verdeeld en kregen elk een probleem voorgelegd dat moest worden opgelost voor bedrijven zoals ING, D-reizen, Microsoft en Amnesty International.

Geweldig initiatief! Het is verbazingwekkend wat de jongeren van vandaag laten zien voor ondernemerschap en alles wat ze kunnen bereiken.
Alexander Klöpping Internetjournalist en ondernemer

Wereldwijd

Naast Nederland vond het evenement ook plaats in vijf andere landen, waaronder India, Israël, Duitsland, Zuid-Afrika en Marokko. De evenementen werden gehouden op diverse locaties, zoals de Google Campus in Tel Aviv, en er was een live Google Hangout-verbinding waar deelnemers van over de hele wereld elkaar konden volgen vanuit de verschillende locaties.

De oplossingen varieerden van virale webapplicaties, infographics, video’s en mobiele apps tot sociale campagnes die de unieke kwaliteiten van jongeren over de hele wereld promootte. Zo werd er een nieuw soort bankieren bedacht voor mensen met Alzheimer en bedacht een groepje hoe propoganda materiaal achterhaald kon worden middels Youtube data.

Deelnemen aan een hackathon is informatiever en leerzamer dan tien boeken lezen of naar twintig lezingen gaan. Je ervaart zelf hoe het is om iets te creëren en dat is verreweg de beste manier om kennis te maken met programmeren en innoveren.
Boris Veldhuijzen Founder, TheNextWeb

Uitgebreide media-aandacht

Meer dan 150 verschillende (internationale) media brachten verslag uit over de gebeurtenissen van de World Hackathon Day. Van Chinese pers, tot busjes van de NOS en het Jeugdjournaal. Om de paar minuten was er wel eer een ander interview. In Nederland behaalden we ook diverse voorpagina’s van kranten.

Shownieuws vroeg of we de ‘camera’ konden hacken. Maar daar deden we niet aan mee, omdat dit afbreuk zou doen aan het doel van de dag.

Talloze partners

Tientallen bedrijven hielpen mee aan het mogelijk maken van de World Hackathon Day. Van event ondersteuning, tot begeleiding van pers, het sponsoren van drukwerk en het leveren van de nieuwste gadgets. Zo waren we de eerste in Nederland die ‘Google Glasses’ en ‘drones’ konden laten zien aan het grote publiek. En vlogen ambassades diverse mensen voor ons in.

 

Goed ingedeelde ruimte

In Amsterdam was de evenementenruimte opgedeeld in war-rooms, vergader- en conferentieruimtes.

De resultaten

De World Hackathon Day werd een groot succes. Hoewel wij oorspronkelijk 50 deelnemers verwachtten, kwamen er uiteindelijk ruim 500 opdagen. Meer dan 150 media brachten verslag uit over het evenement, variërend van radio, tijdschriften, kranten tot online blogs.

Er werd een enorme hoeveelheid oplossingen gecreëerd, variërend van virale webapplicaties, infographics, video’s, mobiele applicaties tot sociale campagnes die de rol van jongeren over de hele wereld promootten.

De World Hackathon Day heeft niet alleen drie prijzen gewonnen, maar ook de ongelooflijke capaciteiten van jongeren van vandaag laten zien. Het evenement toonde hun vermogen om zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden en samen te werken met andere jongeren van verschillende achtergronden en culturen over de hele wereld.

Wil je met jouw organisatie ook een hackathon organiseren?

Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wellicht werken we straks wel samen aan jouw evenement.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.