Brize
Select a language
Marketing

Volareo

Wat we voor Volareo hebben gedaan Scroll

Volareo: de slimme luidspreker met blockchain-technologie.
Begin 2018 benaderde Volareo, een startup in de blockchain-industrie, ons om met hen samen te werken en hen te helpen voet aan de grond te krijgen in de muziekindustrie.

Wat we hebben gedaan:

  • Marketing strategie
  • Facebook
  • Google Adwords
  • Visuals

 

Volareo is een slimme luidspreker op basis van blockchain-technologie:

• Het is een spraakgestuurde slimme luidspreker, die het mogelijk maakt om media te streamen van Spotify, Youtube, Twitch, Netflix, Musicoin, Emanate en nog veel meer platformen.

• Het is gemaakt om mee te nemen! Met een batterijduur van 6-8 uur gebruik je de draagbare luidspreker overal.

• Het is gemaakt voor Android, heeft WiFi, Bluetooth en draadloos opladen.

• Met de luidspreker kun je eenvoudig cryptocurrency kopen en uitgeven door middel van je stem en muzikanten een fooi geven in crypto.


Marketing

Voor Volareo hebben we meerdere marketingcampagnes opgezet om bezoekers te genereren voor hun Indiegogo-financieringscampagne. Voordat de Indiegogo-campagne begon, hebben we landingspagina’s gemaakt waar de doelgroep bij interesse hun e-mailadres kon achterlaten, zodat we ze op de hoogte konden houden van de voortgang, ontwikkeling en lancering van de Indiegogo-campagne.

01

Doelgroeponderzoek

Voordat we begonnen met het bouwen van campagnes, moesten we weten wie de doelgroep was, waar ze in geïnteresseerd zijn, hoe we ze konden bereiken en hoe we ze konden overtuigen dat Volareo de luidspreker is waar ze hun hele leven op hebben gewacht.

02

Meten is weten

Door veel A/B-tests uit te voeren in onze online campagnes, kwamen we erachter dat Volareo zich te veel focuste op de verkeerde functies.

Volareo heeft veel aandacht besteed aan het “Blockchain-aspect” van de luidspreker. Dat is begrijpelijk, want het was de eerste luidspreker met blockchain-technologie, maar de doelgroep was niet al te geïnteresseerd in deze functie.

03

De juiste aanpak

De doelgroep was veel meer geïnteresseerd in een ander kenmerk van Volareo. Door in advertenties te communiceren dat het een spraakgestuurde draagbare luidspreker was, waren veel meer mensen geïnteresseerd in het product en daalden direct de kosten per verkoop.

Door deze aanpak op al hun sociale kanalen, promovideo’s en op hun Indiegogo-campagne aan te passen, konden we de doelgroep veel beter benaderen.

Klaar om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen?

Bij Brize zijn we gespecialiseerd in data-gedreven marketing. Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op!

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.