Brize
Select a language
Design & Marketing

Jobnet

Wat we voor Jobnet hebben gedaan Scroll

Jobnet is onderdeel van Memory Group, een van de grootste recruitmentbureaus van Nederland.

Naast marketing werk werden we gevraagd om hun website te optimaliseren met een focus op mobiel.

Wat we hebben gedaan:

  • Redesign van de website
  • Data onderzoek
  • Interactie Design
  • Strategie
  • Visual Design

Voor Jobnet hebben wij een concurrentie en keyword analyse uitgevoerd. Ook hebben wij gekeken naar data van Google Analytics, zodat we een 0-meting hadden hoe mensen de oude website gebruikten. Op basis van deze inzichten zijn we begonnen met het ontwerpen van een nieuwe site.

Onderzoek & Analyses

Dit project hebben we opgedeeld in vijf sprints, waarvan de eerste drie sprints gericht waren op onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek gaven ons de mogelijkheid om de website goed te herstructureren en een content-kalender te maken om SEO-artikelen te schrijven en het aantal websitebezoekers te verhogen.

Uit dit onderzoek bleek dat de grootste groep bezoekers de website via mobiele apparaten bezoekt. Daarom werd onze aanpak mobile-first.


Flowchart

Onze UX-Designer heeft de nieuwe structuur bepaald aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek. Om de structuur visueel te maken, schetste hij een flowchart die liet zien welke pagina’s naar welke pagina’s moesten leiden en wat voor soort interacties mogelijk waren.

 

Redirecting oude pagina’s

De flowchart was ook cruciaal om te bepalen welke pagina’s een redirect nodig hadden en welke niet. Het ging bij dit project om erg veel pagina’s, dus een duidelijk overzicht was belangrijk om ‘broken links’ te voorkomen.

 

Wireframing

Na het afronden van de onderzoekssprints zijn we gestart met het ontwerpen van de wireframes, waarbij we ons vooral richtten op het creëren van een optimale gebruikerservaring op mobiele apparaten. We wilden ervoor zorgen dat de mobiele website intuïtief zou zijn en dat bezoekers snel zouden kunnen vinden wat ze zochten. Met deze uitgangspunten in ons achterhoofd hebben we de wireframes geschetst en vervolgens de prototypes getest bij de doelgroep.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met marketing en design?

Neem dan nu vrijblijvend contact op, om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.