Brize
Select a language
Ideation

HUH?! Hackathon

De toekomst van het onderwijs Scroll

De Hogeschool Utrecht, organiseerde een hackathon die een glimp bood in de toekomst van het onderwijs en de manier waarop bedrijven, studenten en docenten onderling met elkaar kunnen samenwerken.

23 Uur
3 Thema's
6 Oplossingen

De Hogeschool Utrecht maakte data openbaar, om nieuwe inzichten op te doen rondom ‘de toekomst van het onderwijs’.

Op 20 mei 2017 kwamen innovatie-enthousiastelingen uit heel Nederland bijeen om deel te nemen aan een hackathon van 24 uur.

Tijdens de hackathon werkten deelnemers samen en creëerden ze innovatieve oplossingen voor de toekomst van het onderwijs. Het evenement bood een platform voor studenten om hun ideeën te uiten over hoe onderwijs op maat kan worden gemaakt om aan hun individuele behoeften te voldoen. Ook was het bedrijfsleven aanwezig, om te kijken hoe de hogeschool nog beter kon aansluiten op de arbeidsmarkt.

Het doel van het evenement

Het hoofddoel van de HUH?! hackathon was om studenten, academici, bedrijven, wetenschappers en alumni bij elkaar te brengen met als doel het genereren van oplossingen rond het onderwijs. Een doel dat met succes werd behaald.

Binnen een tijdspanne van 24 uur kreeg een groep van studenten, professionals en academici de mogelijkheid om uit drie verschillende thema’s te kiezen en ermee aan de slag te gaan.

01

Gepersonaliseerd onderwijs

Hoe kan de Hogeschool Utrecht ervoor zorgen dat studenten een persoonlijk leertraject aangeboden krijgen dat aansluit bij zowel de interesses en kwaliteiten van de student als de benodigde kennis en vaardigheden van de beroepspraktijk?

02

Co-creatie

Hoe kan de Hogeschool Utrecht de samenwerking en interactie tussen studenten, docenten en professionals verbeteren om beter aan te sluiten bij de behoeften van de beroepspraktijk?

03

Effectief leren, fysiek en digitaal

Hoe ontwikkelen we een effectief leermiddel waarmee leerlingen efficiënter kunnen werken in zowel een fysieke als digitale omgeving?

Het event

De hackathon vond plaats op de campus van de hogeschool. Gedurende het evenement werden er leuke energizers georganiseerd, werd er eten geserveerd en werden ideeën langzaam maar zeker omgezet in haalbare oplossingen waar de hogeschool van kon leren. Deze oplossingen varieerden van web-apps en video’s tot sociale campagnes, die allemaal ontworpen waren om het onderwijssysteem te verbeteren.

Het winnende idee was gebaseerd op het concept van “Tracking your Study”, dat visueel werd gepresenteerd door middel van een interactieve metrokaart.

HUH?! was een groot succes voor de hogeschool.

De jury had aan het einde van de hackathon de keuze uit 6 haalbare oplossingen. Nieuwe tools en oplossingen werden ontwikkeld om de Hogeschool Utrecht te helpen bij het bereiken van haar ambitie om een toonaangevende (digitale) hogeschool van Nederland te worden.

 

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van een hackathon met jouw organisatie?

Neem gerust contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Wie weet werken wij straks wel samen aan jouw evenement.

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.