Brize
Select a language
Design & Marketing

Charlies Travels

Wat we voor Charlies Travels hebben gedaan Scroll

Halverwege 2018 benaderde Charlies Travels ons om samen te werken aan hun nieuwe website. Ze hadden meerdere wensen met betrekking tot een nieuwe digitale aanwezigheid.

Charlies Travels is een Nederlands reisbureau gevestigd in Nairobi, Kenia. Ze bieden persoonlijke reizen naar Afrika aan.

Wat we hebben gedaan

Redesign

  • Visuele stijl
  • Nieuwe blog filters
  • Africa Inside Out
  • Reisverhalen platform

Marketing

  • Google Adwords
  • Social Media campagnes
  • Landingspagina’s
  • Marketing automation

Charlies Travels wilde de website-ervaring verbeteren. Wij verbeterden het interactieontwerp en de visuele stijl.

Om te achterhalen wat de wensen waren voor de website, zijn we gestart met het interviewen van het team van Charlies Travels. Wat wilden ze communiceren naar hun klanten? Welk gevoel wilden ze creëren? Na het verkrijgen van inzichten zijn we begonnen met het schetsen van meerdere wireframes en hebben we deze getest op bruikbaarheid met behulp van papieren-prototypes.

Nadat we het interactieontwerp hadden getest en voltooid, hebben we de oude stijlgids van Charlies Travels erbij gepakt en deze opnieuw vormgegeven. We hebben meer onderscheid gemaakt tussen primaire, secundaire en tertiaire kleuren, zodat websitebezoekers duidelijk het verschil kunnen zien tussen meerdere call to action buttons.

Bovendien hebben we kleine variaties in schaduwen gebruikt om de website levendiger te maken.

01

Nieuw blogfilter

Charlies Travels produceert een enorme hoeveelheid content, voornamelijk om bezoekers te voorzien van informatie over reizen in Afrika en om gevonden te worden in zoekmachines. Ze hebben ons gevraagd om een duidelijk filtersysteem te ontwerpen, zodat bezoekers gemakkelijk de gewenste content kunnen vinden.

02

Africa Inside Out

Charles, de oprichter van Charlies Travels, maakte met een filmploeg en copywriters een reis van een jaar door Afrika om nieuwe reisroutes te verkennen. Tijdens deze reis werden er video’s opgenomen en blogs geschreven die op de website van Charlies Travels werden gepubliceerd.

Om deze inhoud overzichtelijk te presenteren, hebben wij een nieuwe pagina ontwikkeld waarbij de video’s en tekstuele inhoud per land en per hoofdstuk worden gecombineerd.

03

Reisverhalen

Charlies Travels is geen doorsnee reisbureau. Hun belangrijkste Unique Selling Point (USP) is het persoonlijke contact met klanten, voor, tijdens en na hun reis. Ze bieden dat beetje extra, de “+1”.

Om dit te versterken, hebben we een compleet nieuw blogsysteem opgezet op hun website, waar klanten een eigen blog kunnen bijhouden. Gebruikers kunnen een account aanmaken via Google of Facebook, elkaar volgen, hun verhalen delen en verhalen leuk vinden.

Marketing

Naast het ontwerpen hebben we ook veel marketingtaken uitgevoerd voor Charlies Travels. We hebben gewerkt aan Google Adwords en Facebook-advertenties, een chat geïntegreerd op hun website, landingspagina’s in Unbounce gemaakt en A/B-tests uitgevoerd om te bepalen welke tekstuele en visuele aanpak het beste werkte om nieuwe leads te genereren. Ten slotte hebben we marketing automation funnels geïmplementeerd.

Klaar om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen?

Bij Brize zijn we gespecialiseerd in het bouwen van opvallende websites en data-gedreven marketing. Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op!

Druk op enter
Formulier is verstuurd

Leuk dat je met ons wilt samenwerken

We hebben je aanvraag ontvangen en nemen op korte termijn contact met je op.